SARAJEVO FILM FESTIVAL 2015.

SARAJEVO FILM FESTIVAL 2015

(14-22 AUGUST 2015)

Pred kraj četverogodišnje opsade Sarajeva, sa željom da se pomogne obnova civilnog društva, te tako održi kosmopolitski duh Grada, 1995. godine Obala Art Centar pokreće Sarajevo Film Festival.  

happy new year messages for girlfriend

Danas, dvije decenije kasnije, Sarajevo Film Festival je vodeći filmski festival u regiji, priznat i od strane filmskih profesionalaca, ali i šire publike. Sarajevo Film Festival je međunarodni filmski festival sa posebnim fokusom na regiju Jugoistočne Evrope (Albanija, Armenija, Austrija, Azerbejdžan, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Grčka, Gruzija, Mađarska, Kosovo*, Makedonija, Malta, Moldavija, Crna Gora, Rumunija, Srbija, Slovenija, Turska) zahvaljujući kojem filmovi, talenti i budući projekti iz regije dospijevaju u međunarodni centar pažnje. 


Visokokvalitetni programi, jak industrijski segment, obrazovna i networking platforma za mlade filmske autore, te prisustvo predstavnika filmske industrije, filmskih autora i predstavnika medija, uz publiku od preko 100.000 ljudi, potvrda su statusa Sarajevo Film Festivala kao kao vodećeg filmskog festivala u regiji prepoznatog i od profesionalaca i od publike.

Na teritoriji u napretku sa preko 140 miliona stanovnika Sarajevo Film Festival služi kao zajednička platforma za filmske biznise iz čitave regije, postavljajući buduće standarde u festivalskoj organizaciji, filmskoj promociji i prezentaciji u Jugoistočnoj Evropi.

Osjetite kreativnu energiju našeg Festivala, i podijelite sa nama našu ljubav prema filmu u izuzetnoj atmosferi grada Sarajeva.

. http://www.sff.ba

sff,

0